top of page

GÜNCEL DUYURULAR

Velilere Duyurulur, Özellikle Film Severlerine :)


Ekim 2018 yatay poster

Sayın Veli,

Mega Bayram tatilinin birinci günü bir yere gitmediysen ve çocuğuna film sanatını sevdirmek istiyorsan işte fırsat: 7-12 YAŞ ÇOCUKLARA SİNEMA ATÖLYESİ. Tabi bu akşam ki (28 Mayıs Salı) MARMARİS FİLM FESTİVALİ ÖZEL GÖSTERİM SEÇKİSİ de senin için bir alternatif olabilir.

01.06.2019 Cumartesi, 10:00-12:00

7-12 YAŞ ÇOCUKLARA SİNEMA ATÖLYESİ

Gürşat Özdamar (film yönetmeni, drama çalıştırıcısı)

Katılım ücreti: 100 ₺ (katılım 20 çocuk ile sınırlıdır.)

Sinema çocukların da kendilerini ifade etmelerini ve yaşama dair sorular sormalarını sağlayan önemli güncel bir sanat. Atölyeye katılımcısı çocuklar, yedinci sanat sinemaya dair temel bilgileri eğlenerek öğrenecekler ve bir çizgi film yapımını deneyimleyerek beraber üretmenin coşkusunu yaşayacaklar. Isınma hareketleriyle ve dikkat çalışmasıyla başlıyoruz atölyeye. Eğlenceli hikayelerle sinemaya da yavaş yavaş ısınıyoruz. Fotoğraf ile sinemanın nasıl bir ilişkisi olduğunu görüyor ve çevremizdeki nesnelerin hikayelerini oluşturuyoruz beraberce. Küçük Kara Balık hikayesini kendi cümlelerimizle geliştiriyoruz ve ilk filmimizi oluşturmak için kolları sıvıyoruz. Beraberce oluşturacağımız hikayemizi filme dönüştürmek için kağıtları boyayarak, kartonları katlayarak, keçeleri ve kumaşları keserek, oyun hamurlarını yoğurarak karakterlerimizi ve sahnemizi oluşturuyoruz. Hazırlıklarımız tamamlanınca hikayemizi canlandırıp çekimine başlıyoruz. Sonuçta, bütün atölye boyunca eğlenerek öğreniyor, kolektif bir film yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Gürşat Özdamar kimdir? Film yönetmeni. Drama çalıştırıcısı. Sinemayı çocuklara sevdirmek ve onların da kendi filmlerini yapabilmelerini sağlamak için yaratıcı drama tekniklerini kullanarak sinema atölyeleri yürütüyor. Nesin Vakfı, Taksav, Documentarist, Asam, İfsak, Kartal Alternatif, 26A Atölye Kadıköy bunlardan birkaçı.

28.05.2019 Salı, 21:00

MARMARİS FİLM FESTİVALİ ÖZEL GÖSTERİM SEÇKİSİ

Merve Çirişoğlu Çotur (Kutu)

Zeynep Danışman (Tedirgin Güvercinler)

Onur Yağız (Toprak)

Suat Eroğlu (Oyun İçinde Oyun)

Başak Ulusoy (Özgür)

Giriş: Ücretsiz

“Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali”, yedinci sanat olan sinema sanatı kapsamında, kısa zamanda çok şey anlatma temeline dayanan ve yönetmenlerinin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını en özgün biçimde yansıtmalarına olanak tanıyan “kısa film" i desteklemek için düzenlenmektedir. Ulusal ve Uluslararası alanlarda genç yönetmenlerin çalışmalarını seyirciyle buluşturmak ve seslerini duyurmalarına ortam hazırlamak amacıyla düzenlenmektedir. Festivalin beşincisi bu yıl 15-20 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleşecektir. GitarLive’daki bu gecede ise geçmiş yıllardaki festivallerden seçilmiş beş kısa gösterilecektir.

Rezervasyon için: İletişim ve Rezervasyon Tel: 0216 348 6055 / 0530 172 6970 / info@gitarlive.com

Öne Çıkanlar
En Son Paylaşımlar
Arşiv
Etikete Göre Ara
No tags yet.
bottom of page