top of page

GÜNCEL DUYURULAR

Duygu yüklü bir belgesel buluşması...


GitarLive'da geçtiğimiz Pazar (18 Şubat 2018) gösterilen belgesel, üç tarihi projenin aktörlerini yıllar sonra yeniden bir araya getirdi. İşte 8 yıl öncesine uzanan bu ilham verici sürecin bol fotoğraflı öyküsü... GitarLive’ın düzenleyicileri arasında olduğu ISCMS etkinlikleri sırasında filizlenip günümüze uzanan sanat yolculukları ve dostluklar yeni meyveler vermeye devam ediyor. İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olduğu yılın en yaratıcı müzik festivali seçilen ISCMS 2010’un hazırlık sürecinde proje direktörü Dost Kip’le temasa geçen Kanadalı/İtalyan yönetmen Giulia Frati, çekmeyi planladığı belgesel için “Seyyar Satıcılar Sahnede” konserinden ilham almıştı. Frati, şehrin işitsel zenginliğinin önemli bir parçası olan seyyar satıcı seslerinin kısılmasına tepki içeren bu konserin 6 ay öncesine uzanan hazırlık sürecinden başlayıp, uzun yıllar boyu sürdürdüğü çekimlerle iki farklı belgesel filme imza attı. Uluslararası festivallerde büyük ilgi gören ve odaklandığı seyyar satıcılar üzerinden kentsel dönüşümün sosyolojik etkilerine değinen “Istanbul Echoes(İstanbul Yankıları) adlı uzun metrajlı belgesel, bu yılki !f Istanbul’da da “!f Yeni” kategorisinde izleyicilerle buluştu.

GitarLive'daki gösterime katılan midye dolmacı Halit Taşıyan ve demirci Kamil Şentürk, yer aldıkları filmi ilk kez izlediler.

Giulia Frati’nin Al Jazeera televizyonu için hazırladığı “Istanbul Streets: I Hear Music(İstanbul Sokakları: Müziği Duyuyorum) adlı ikinci belgeseli ise, bir anlamda yuvasına dönerek, geçtiğimiz Pazar akşamı GitarLive’da gösterildi. Filme ve ilham aldığı konsere emek veren bazı kilit isimlerin 2010 yılından sonra yeniden bir araya gelerek ilk kez birlikte izlediği belgeselin ardından duygusal anlar yaşandı. Biri güncel, diğeri nostaljik kareler içeren aşağıdaki iki fotoğraf galerisini ve resim altı bilgilerini inceleyebilir, en alttaki video linkinde GitarLive’da gösterilen belgeseli izleyebilir, ISCMS etkinlikleri hakkında ayrıntılı bilgi, görsel ve videolar için burayı tıklayabilirsiniz. FOTO GALERİ 1 (Şubat 2018)

FOTO GALERİ 2 (ISCMS 2010, İlk Çekimler)

Istanbul Streets: I Hear Music (İstanbul Sokakları: Müziği Duyuyorum) filmi:

Öne Çıkanlar
En Son Paylaşımlar
Arşiv
Etikete Göre Ara
No tags yet.
bottom of page