top of page

GÜNCEL DUYURULAR

21-22.07.2017 Cuma-Cumartesi 21:00 MİKAİL YAKUT “Akordeon Dinletisi”


21-22.07.2017 Cuma-Cumartesi 21:00

MİKAİL YAKUT “Akordeon Dinletisi” Giriş: 20 TL

Mikail Yakut ortaokul yıllarında akordeonla tanışarak müziğe başladı. Bir yandan İberya Özkan’dan ders alırken, diğer yandan da gene onun tarafından kurulan ve yönetilen Kafdağı Müzik Grubu’nda çalıyordu. Müziğe ve akordeona olan tutkusu lise yıllarında sürekli olarak arttı. Özellikle Gitarcafe camiası ile tanışması ve bu çevre tarafından hayata geçirilen konser, atölye, festival vb. etkinliklere aktif olarak katılması, Yakut’un müzikal ufkunu genişletmenin yanı sıra, onu profesyonel bir müzisyen olmaya her geçen gün daha da yaklaştırdı. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki sosyoloji eğitiminin sonlarına yaklaşırken artık müziği hayatının merkezine yerleştirme konusunda çekincesi kalmamıştı ve bu hayali gerçekleştirmek için Almanya’nın Cottbus şehrinde akordeon ve klasik müzik eğitimi almaya başladı.

Gitarcafe’de iki gün üst üste gerçekleşecek olan “Solo Akordeon Konseri”, Mikail Yakut’un işte bu dört sene süren eğitim serüveninin son aşamasında sahnelediği mezuniyet konseri ile aynı programdan oluşmaktadır.

Konser programında Barok dönem bestecileri (J.S. Bach, D. Scarlatti) tarafından kilise orgu ve klavsen için bestelenmiş eserlerin yanı sıra, akordeon için bestelenmiş çağdaş müzik ve tango tarzlarında parçalar da bulunmaktadır.

Öne Çıkanlar
En Son Paylaşımlar
Arşiv
Etikete Göre Ara
No tags yet.
bottom of page